Polo 6R: kachelventilator probleem

Bij deze Polo doet de kachelventilator (of interieurventilator) het niet meer in alle standen. Stand 4 doet het volop, maar de lagere standen doen het niet meer. Erg vervelend dat hij óf vol blaast, óf uit staat. Wat is er aan de hand?

Wanneer je de interieurventilator op stand 4 zet, krijgt deze de volle spanning. Zet je hem lager, dan moet hij langzamer draaien. De stroom loopt dan niet rechtstreeks naar de ventilator, maar gaat eerst door een weerstand. Dit heet de kachelweerstand (ventilatorweerstand zou een betere benaming zijn). Deze heeft meestal 3 vertragingsstanden, stand 1, 2 en 3. Als de kachelweerstand defect is, kan deze de stroom niet meer doorgeven, en doet de kachelventilator het alleen nog maar in stand 4, zonder weerstand dus.

De interieurventilator of aanjager hoeft dus niet vervangen te worden, want deze doet het gewoon. Tijd voor nieuwe kachelweerstand voor deze VW Polo 6R.

Waarom de kachelweerstand stuk gaat

De kachelventilator staat altijd aan. Als het koud is, gebruik je de interieurventilator (aanjager) om de  auto warm te houden. Als het warm is, gebruik je deze om de auto af te koelen, in combinatie met de airco. Er staat dus bijna altijd stroom op de ventilator, en daarom ook op de kachelweerstand (als deze niet in stand 4 blaast). Daarom is het niet gek dat hij bij 200.000 km stuk gaat.

Waarom AutoWally bellen?

Het is altijd vervelend wanneer je je auto bij een garage moet brengen om te laten repareren. Bij AutoWally krijg je service aan de deur. Dit scheelt jou een hoop tijd. Bij een probleem met de kachelventilator wordt het defect bij jou thuis of op het werk verholpen. Bel AutoWally bij elektrische storingen of wanneer je last hebt van een motorstoring.

Dit defect komt veel bij de volgende modellen voor:

-Volkswagen Polo

-Seat Ibiza

-Audi A1

-Skoda Fabia