Audi A4 cabrio met lekstroom

Deze Audi A4 cabrio is onlangs binnengekomen met een heel specifiek probleem, namelijk lekstroom. Wanneer de auto een nachtje stil heeft gestaan, kan de auto de volgende ochtend nog starten, maar na 24 uur is de accu echt leeg. Het vervangen van de accu heeft niet geholpen, de accu is raakt nog steeds leeg. StoringWerkplaats is specialist op dit gebied, en weet altijd raad met een elektronische storing.

We beginnen met het meten van de ruststroom. We sluiten de auto af met de centrale vergrendeling en het cabriodak is gesloten. Tot onze verbazing lijkt de auto geen last te hebben van lekstroom. Misschien dat we het probleem met geopend cabriodak kunnen oproepen. Nadat de deuren van de Audi opnieuw zijn gesloten, maar dit keer met open dak, meten we nogmaals het stroomverbruik. Ook nu is het weer zoals het moet zijn.

Dit maakt het probleem nog ingewikkelder. We besluiten om de auto een nacht te laten staan, en om de volgende ochtend een meting uit te voeren. De volgende dag viel meteen de oplichtende schakelaar van de alarmlichten op. Dat betekent dat er een computer actief is. Dit zou betekenen dat een van de modules ’s nachts, dus na een aantal uur stilstaan, spontaan actief geworden is.

Terwijl de lekstroom gemeten wordt, nemen we een voor een de zekeringen los. Wanneer we de zekering van de climate control eruit halen, gaat het lampje van de alarmlichtschakelaar uit, en zakt de ruststroom naar een acceptabele waarde. We hebben de oorzaak dus gevonden. Hierna vervangen we de climate control unit, en als deze ingeleerd is, controleren we nog of alles naar behoren werkt. De storing is opgelost en de eigenaar kan weer goed gebruiken.

StoringWerkplaats is specialist op het gebied van elektronica en motorstoringen bij de merken Volkswagen, Audi, Seat en Skoda. Na het uitlezen van de storing weten wij snel in welke richting wij verder moeten zoeken om de storing op te kunnen lossen. Bel StoringWerkplaats bij problemen met elektronica of bij een motorstoring.

Geef een antwoord