Startprobleem bij Audi A1

Audi A1 kwam binnen met een startprobleem. Als de auto ’s ochtends gestart wordt, duurt het 2 á 3 seconden voordat de motor aanslaat. Echter, als de motor eenmaal draait, dan rijdt de auto als een zonnetje. Deze storing is erg verwarrend, waar moeten we dit zoeken? Als specialist stellen wij de diagnose om deze Audi weer goed te kunnen laten starten.

We beginnen altijd bij de basis: Wat gaat er verkeerd? Als de auto koud is, meten we twee signalen: het toerental, en de ontsteking. Deze zijn vrijwel meteen aanwezig bij het starten. Hiermee hebben we heel snel uitgesloten waar het niet aan ligt. Dan blijft alleen nog de brandstofdruk over. Die is waarschijnlijk de eerste paar seconden te laag om te kunnen starten.

Het brandstofsysteem bij een 1.2 TFSI, en alle FSI en TSI motoren werken met een lagedrukpomp en een hogedrukpomp. Deze werken achter elkaar. Ze moeten allebei goed werken om de motor te kunnen voorzien van de juiste brandstofdruk.

We beginnen met het meten van de brandstofdruk van de lagedrukpomp. Hierbij gebeurt er iets opvallends: De druk komt wel op gang, maar zakt vrijwel meteen weer weg. Gewoonlijk hoort een brandstofpomp zijn druk vast te houden als hij geactiveerd is. De brandstofdruk verdwijnt, zodra de lagedrukpomp stopt. Dat betekent dus dat de brandstofdruk 0 bar is wanneer je begint met starten. De lagedrukpomp komt wel in werking wanneer de bestuurdersdeur wordt geopend (je hoort de pomp zoemen), maar houdt de druk niet vast. Daarom vervangen we de lagedrukpomp in de tank. Het startprobleem is opgelost.

StoringWerkplaats is specialist op het gebied van elektronica en motorstoringen bij de merken Volkswagen, Audi, Seat en Skoda. Na het uitlezen van de storing weten wij snel in welke richting wij verder moeten zoeken om de storing op te kunnen lossen. Bel StoringWerkplaats bij problemen met elektronica of bij een motorstoring.

-Volkswagen Polo 1.2 TSI

-Skoda Fabia 1.2 TSI

-Seat Ibiza 1.2 TSI

Geef een antwoord